Bij Root3 vinden we Device Lifecycle Management (DLM) belangrijk. We begrijpen dat apparaten niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook een optimale gebruikerservaring moeten bieden en veilig moeten zijn om maximale productiviteit mogelijk te maken.

Wij streven ernaar om bedrijven te helpen bij het implementeren van DLM die de efficiëntie en veiligheid van hun apparaten verbeteren, waardoor een productieve en gebruiksvriendelijke werkomgeving wordt gecreëerd.

In dit blog vertellen wij over DLM, het gebruik van Apple in de zakelijke markt en hoe diensten van Root3 bijdragen aan effectief apparaatbeheer.

Device Lifecycle Management

Effectief apparaatbeheer is essentieel voor bedrijven om efficiëntie en beveiliging van apparaten gedurende hun levenscyclus te waarborgen. Maar hoe kunnen bedrijven dit het beste aanpakken?
DLM verwijst naar het proces van het beheren van apparaten (o.a. smartphones en laptops). Vanaf het moment van aankoop tot het moment van afschrijving of vervanging. Het DLM-proces bestaat uit verschillende stadia waaronder inkoop, implementatie, onderhoud en verwijdering. Maar hoe werkt dit precies?

Het inkoopproces omvat het selecteren van het juiste apparaat, het onderhandelen over prijzen en het doen van de aankoop. Welke Apple-apparaten, zoals de MacBook, iMac, iPad, iPhone of Apple TV passen namelijk het beste bij jouw organisatie?

Nadat je de perfecte Apple-apparaten hebt gevonden, komt het volgende stadium: implementatie. Implementatie bestaat uit het configureren van het apparaat middels Mobile Device Management (MDM) voordat het in gebruik wordt genomen. Daaronder valt ook het installeren van de software. Ook vallen de beleidsregels en beveiligingsmaatregelen onder implementatie.

Onderhoud bestaat uit het monitoren van de prestaties van het apparaat tot het updaten van software en het repareren of vervangen van hardware indien nodig. Tot slot omvat verwijdering het veilig wissen van gegevens van het apparaat en het op een milieuvriendelijke manier afvoeren ervan.

Effectief DLM zorgt ervoor dat apparaten gedurende hun nuttige levensduur efficiënt en effectief gebruikt kunnen worden. Ook zorgt dit ervoor dat gevoelige gegevens op de juiste manier worden beveiligd en verwijderd.

Root3 helpt bij effectief apparaatbeheer

Om het inkoopproces te vereenvoudigen kan de zakelijke online Apple Store worden gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de apparaten direct in Apple Business Manager terechtkomen. Dit maakt de volgende stap in het proces extra eenvoudig: implementatie. Helemaal met de diensten van Root3! Met een MDM-oplossing in combinatie met Apple Business Manager kan Automated Device Enrollment worden toegepast. Hiermee kan IT de apparaten configureren en installeren zonder dat ze fysiek aangeraakt hoeven te worden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je Apple-apparaten optimaal presteren en altijd up-to-date zijn? Een MDM-oplossing zorgt voor een geautomatiseerde en Over the Air (OTA) manier van onderhouden van apparaten. Software-updates kunnen bijvoorbeeld automatisch worden uitgestuurd naar apparaten, net als het installeren van apps en het updaten hiervan door middel van de App Catalog van Root3. Daarnaast kan worden gemonitord of het apparaat voldoet aan het beveiligingsbeleid van de organisatie. Ook kan er worden ingegrepen wanneer nodig, zonder dat het apparaat aangeraakt hoeft te worden.

Zelfs in de laatste fase van het proces is Apple in combinatie met de dienstverlening van Root3 een goede keuze. Apparaten kunnen op een veilige manier worden gewist wanneer deze zijn afgeschreven. Het is zelfs mogelijk om een computer te blokkeren, op te sporen en te wissen in geval van diefstal. Daarnaast wijzen verschillende onderzoeken uit dat de ‘Cost of Ownership’ van Apple-apparaten vaak lager is dan verwacht in vergelijking met andere merken. Bijvoorbeeld vanwege de hoge restwaarde en lagere kosten voor ondersteuning. Hierover hebben we eerder al een artikel geschreven: De voordelen van Mac in het bedrijfsleven volgens Forrester

Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen met effectief apparaatbeheer? Plan dan een gesprek met ons in! We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en waarom Root3 een goede partner zal zijn.