Mobile Device Management

Beheer al je apparaten binnen je organisatie middels Mobile Device Management (MDM). Of je nu Macs, iPhones, iPads, Apple TV's of Apple Watches gebruikt, wij hebben de expertise om alles soepel te laten draaien.

Mobile Device Management

Hoe werkt een MDM?

Mobile Device Management of MDM is een lichtgewicht beheer-framework dat Apple in hun producten heeft ingebouwd en beschikbaar heeft gesteld aan ontwikkelaars om oplossingen voor apparaatbeheer te creëren. MDM ondersteunt configuratie voor apps, accounts, instellingen en gegevens op elk apparaat. Dit omvat geïntegreerde functies zoals wachtwoord- en beleidshandhaving. Controles blijven transparant voor werknemers en zorgen ervoor dat hun persoonlijke informatie privé blijft. En als een apparaat ooit zoekraakt, kan deze op afstand veilig gewist worden.

We werken met verschillende oplossingen zoals Jamf, Microsoft, Ivanti (MobileIron) en Kandji. Omdat we weten wat de sterke punten zijn van elke oplossing, je behoeften en uitdagingen kennen, kunnen we je helpen aan de juiste MDM-oplossing. We weten bovendien wat de mogelijkheden van MDM en Apple zijn, waardoor we je helpen gerichter en sneller aan de slag te gaan.

Waarom gebruik maken van MDM binnen je organisatie?

Of je nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf, MDM-oplossingen zijn er voor jou. Ze zijn onmisbaar voor bedrijven die het optimale uit hun Apple-apparaten halen, of je team nu op afstand werkt of klanten op locatie helpt.

Wat kan MDM betekenen voor jou?

Zodra Apple-apparaten zijn ingeschreven in MDM, zijn er een breed scala aan tools om ze te beheren:

  • Configuraties bestaan ​​uit payloads die instellingen en autorisatie-informatie op Apple-apparaten laden. Configuratieprofielen automatiseren de configuratie van instellingen, accounts, beperkingen en inloggegevens.
  • Opdrachten kunnen specifieke acties uitvoeren op apparaten, zoals het installeren van apps, het op afstand wissen van een apparaat of het installeren van een software-update.
  • Met beleid kunnen aangepaste taken worden voltooid, zoals het installeren van apps die niet in de Mac App Store staan of het uitvoeren van scripts.

Wat voor impact heeft MDM op gebruikers?

MDM implementeren op Apple-apparaten zal de privacy van werknemers niet in gevaar brengen of hun dagelijkse werk verstoren. Ongeacht het implementatiemodel kan het beheer-framework nooit toegang krijgen tot persoonlijke informatie, inclusief e-mail, berichten en browsergeschiedenis.

Dit betekent dat functies en apparaten niet over de hele linie vergrendeld of uitgeschakeld zijn en dat het gebruik en de verzameling van gegevens beperkt zijn, of het nu gaat om een apparaat dat eigendom is van je organisatie of van de werknemer.

Wat is supervisie?

Dankzij supervisie krijgen onderwijsinstellingen en bedrijven meer controle over de apparaten die hun eigendom zijn. Supervisie stelt de beheerder in staat extra beperkingen in te stellen, bijvoorbeeld door AirDrop uit te schakelen of toegang tot de App Store te blokkeren. Bovendien kunnen extra apparaatconfiguraties en functies worden ingesteld, zodat bijvoorbeeld apps automatisch worden bijgewerkt of internetgebruik wordt gefilterd.

Klanten die je voorgingen

Geen hokjes of branches

We bieden toegevoegde waarde voor ieder type organisatie

Of je nu tien of duizend werkplekken hebt, voor ons ben je even waardevol. Dus focussen we liever op dat waar we je mee kunnen helpen.

We kijken dan ook meer naar je type organisatie, naar de behoeften die je hebt en naar je vertrek- en uitgangspunt. En natuurlijk naar de rol van betekenis die we voor je organisatie kunnen hebben. Wij leveren toegevoegde waarde op de oplossingen van onze partners en kunnen je volledig ontzorgen.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Laat je gegevens achter. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met één van onze Apple Solutionists

David Reuvers