Onze bedrijfscultuur is no-nonsense en pragmatisch. Wij zoeken partijen die daarbij passen en flexibel kunnen schakelen; Root3 is zo’n partij. – Bart Overbeek

The Sting is een Nederlandse modeketen die zowel in de winkelstraat als online aanwezig is. Het bedrijf kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit, met humor en vrijheid als kernwaarden. In 2016 ontstond bij The Sting de wens om iPad mini’s in de winkels in te gaan zetten. Bart Overbeek, Head of IT bij The Sting, informeerde Root3 over deze wens en dit leidde tot een efficiënte oplossing van Root3 om de iPads in te richten.

“Door onze bedrijfscultuur hebben wij ook de mentaliteit dat we de zaken graag in eigen beheer hebben”, vertelt Bart Overbeek. “Uitbesteden doen we maar mondjesmaat en dat geldt voor een groot deel ook voor onze IT. We hebben op ons kantoor echter veel creatieve mensen die gewend zijn om met macOS te werken, omdat de ontwerpsoftware daar prettig op werkt. De kennis van macOS is bij ons intern beperkt aanwezig en daarvoor maken we al een aantal jaren gebruik van de kennis en expertise van Root3. Zij helpen onze Mac-gebruikers 1 maal per twee weken met al hun vragen en problemen.”

iPad mini’s in winkels The Sting
“In 2016 bedachten wij dat we met iPad mini’s wilden gaan werken in onze winkels”, vervolgt Overbeek. “We wilden een oplossing waarbij op de iPads een bestelmogelijkheid zit voor de winkelmedewerker. De medewerker kan dan een klant helpen als een bepaald artikel niet in de gewenste maat of kleur voorradig is in de winkel. 

Root3 zorgt ervoor dat The Sting de gebouwde software op een handige manier geïnstalleerd kan krijgen op alle iPads. Dat betekent dat als je in The Sting een iPad aanzet, hij automatisch wordt voorzien van de juiste software. Daarmee kunnen we onder andere onze mobiele apparaten op afstand managen. Denk aan op afstand blokkeren, software installeren of updaten.

Voordelen voor The Sting
Nu vraag je je misschien af of dit besparingen in tijd en kosten heeft opgeleverd voor The Sting. Bart Overbeek: “Waarschijnlijk allebei, want door het op deze manier in te regelen kunnen we op een gemakkelijke manier onze iPads van software voorzien. Root3 heeft er op deze manier aan bijgedragen dat The Sting kan profiteren van een aantal functionaliteiten en voordelen van de Apple-producten.”

 

Bart Overbeek is tevreden over de manier van werken van Root3: “Ze zijn heel eager om dit soort handige configuraties onder de aandacht te brengen. In ons geval hebben ze dat ook goed gesignaleerd. We hebben daarbij niet hele vast omlijnde afspraken gemaakt over de inzet van Root3. We hebben ze gevraagd om mee te helpen, maar we hebben daar niet een hele planning voor hoeven maken. Daar zijn de mensen van Root3 gewoon heel flexibel op ingesprongen. Dat sluit ook weer aan bij onze bedrijfscultuur: no-nonsense, pragmatisch en met veel vrijheid. Wij zoeken dan ook altijd partners die daarbij passen en met ons flexibel kunnen schakelen; Root3 is zo’n partij.”

Meer weten?
Benieuwd hoe wij uw organisatie efficiënter laten werken met Apple? Neem contact met ons op! U kunt een e-mail sturen naar [email protected] of bellen met +31 85 400 30 30.