In juni was het weer zover: de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC waarbij Apple nieuwe versies aankondigt van macOS, iOS, iPadOS, tvOS en watchOS.

Voor Root3 is WWDC altijd een van de hoogtepunten op de Apple-kalender, zo niet de belangrijkste! Natuurlijk vanwege gave nieuwe functionaliteiten maar ook alle vernieuwingen op het gebied van het beheren van Apple apparaten. In de zomerperiode brengt Apple geregeld nieuwe pre-releases uit voor ontwikkelaars om hun apps mee te kunnen testen. Voor bedrijven is testen ook heel belangrijk, want als de nieuwe versie van macOS of iOS wordt uitgebracht zal de organisatie hier klaar voor moeten zijn. Wat veel beheerders nog niet weten is ook zij gebruik kunnen maken van de pre-releases en hun feedback kunnen geven.

In dit blog bespreken we AppleSeed for IT: het programma voor bedrijven waarmee je de pre-releases kunt testen én Apple kunt helpen bij het oplossen van bugs.

Wat is AppleSeed for IT?
AppleSeed for IT is een speciaal programma ontwikkeld voor IT-professionals om pre-releases te installeren. Wat zijn de voordelen om pre-releases te installeren?

  • Nieuwe functionaliteiten testen voor eindgebruikers;
  • Nieuwe functionaliteiten testen in combinatie met MDM;
  • Compatibiliteit met eigen unieke werkomgeving zoals apps en infrastructuur;
  • Help Apple bij het oplossen van bugs.

Het is belangrijk om als organisatie gebruik te maken van AppleSeed for IT om goed voorbereid te zijn zodra Apple de definitieve versie macOS, iOS, iPadOS, tvOS en watchOS uitbrengt. Zo voorkom je vervelende situaties zoals apps die niet goed werken of andere problemen. Daarnaast kunnen medewerkers sneller aan de slag met de nieuwste functionaliteiten!

Met de Feedback Assistant-apps is het mogelijk om Apple te helpen door feedback te geven. Via deze app is het heel gemakkelijk om stap voor stap uit te leggen wat er niet goed werkt. Diagnostische informatie wordt automatisch gekoppeld aan de feedback.

Wie kunnen er testen?
Niet alleen IT-professionals kunnen testen, ook key users binnen de organisatie. Zij zijn wellicht de belangrijkste schakel bij het testen, zij werken immers dagelijks met belangrijke apps en kunnen belangrijke feedback geven.

Teams
Nieuw dit jaar is Teams in de Feedback Assistant-app waarmee je namens de organisatie feedback kunt geven. Ook wordt het hiermee mogelijk om elkaar te helpen en aan te vullen bij cases, zodat niet één persoon verantwoordelijk is voor een case en overdracht naar een collega eenvoudig is.

 

IT release notes
Als bonus zijn er ook IT release notes beschikbaar zodra een nieuwe pre-release wordt uitgebracht. Deze release notes bevat informatie over enterprise- en MDM-specifieke functionaliteiten die relevant kunnen zijn voor de organisatie. Kijk dus geregeld in de inbox van AppleSeed for IT om op de hoogte te blijven!

Hoe meld ik mijn organisatie aan?
Iedere organisatie met Apple Business Manager of Apple School Manager heeft automatisch toegang tot AppleSeed for IT. Inloggen kan via onderstaande methodes middels een Managed Apple ID:

  • Feedback Assistant-app voor macOS, iOS, iPadOS, tvOS en watchOS
  • feedbackassistant.apple.com

Om de pre-releases te downloaden log je in via met een Managed Apple ID: appleseed.apple.com/it

Root3 kan ondersteunen om het testen eenvoudiger te maken en de beta-profielen middels MDM te deployen naar test-clients. Neem voor meer informatie contact op met +85 400 30 30 of [email protected]