Begin 2022 begon Wouter zijn carrière bij Root3 als Support Engineer. In 2019 begon hij zijn carrière in de retailsector voor Apple-apparatuur. Al snel vond hij de technische aspecten van het werk interessanter. Wouter beschouwde Root3 vanaf het begin als de top van de markt, en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds. Root3 kenmerkt zich door een leuke groep collega’s, en volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Er wordt aanzienlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen, bovendien is het klantenbestand gevarieerd, wat het werk interessant maakt. Root3 stimuleert ook kennisdeling, met wekelijkse meetings of meedenken over nieuwe features van de App Catalog of de Support App.

Wouter Kneppers

Ik ben Wouter, 31 jaar oud, vader van drie kinderen en woon in Pijnacker, een dorp tussen de steden. Momenteel renoveer ik ons huis, dat is hopelijk begin 2024 klaar. In mijn vrije tijd ben ik vooral veel bezig met mijn kinderen en werk ik aan mijn smart home. Te weinig doe ik aan squash en daarnaast ben ik lid van Scouting Nootdorp.

Sinds april ben ik System Engineer, met een focus op software, maar met een liefde voor hardware (het oog wil ook wat). Thuis ben ik bezig met smart home-automatisering, waarbij ik verschillende systemen koppel via Home Assistant.

Mijn technische achtergrond was al behoorlijk goed, wat de overstap naar System Engineer makkelijk maakte. Ons werk draait vooral om klanten helpen hun werkplekken te optimaliseren, systemen met elkaar te laten praten en up-to-date te houden.

Wat is je geschiedenis met Apple?

Ik zie mezelf als een schoolvoorbeeld van een Apple-gebruiker. Mijn reis begon met een iPhone (iPhone 4, 2011), gevolgd door een iPad Air 2 (2015), en in 2016 maakte ik de overstap naar de Mac. Het intuïtieve van Apple en de naadloze integratie van hardware en software zijn erg prettig. Thuis merk ik dit ook, waar de kinderen gemakkelijk de Apple TV zelf kunnen bedienen. De optimalisatie van de hardware en software voor Apple-producten zorgt ervoor dat ze efficiënt werken en dat onderscheidt ze van andere merken waardoor ik graag met Apple werk.

Waar verbaas jij je wel eens over?

Ik verbaas me er soms over dat mensen hun problemen pas op het allerlaatste moment melden, waardoor deze groter worden dan nodig. In mijn ideale wereld zie ik graag dat problemen sneller worden gemeld om toekomstige problemen te voorkomen.

Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Ik begon mijn carrière in de tuinbouw, waar ik planten kweekte. Later maakte ik de switch naar de verkoop van Apple-apparatuur, waardoor ik in aanraking kwam met de technische aspecten. In 2019 zette ik mijn stappen in de sales. In 2022 vond ik mijn weg naar Root3, waar ik geleidelijk heb doorontwikkeld tot System Engineer. Deze verandering is zeer positief voor me geweest. Nu kan ik werk en privé makkelijker scheiden en doe ik nu veel meer waar mijn hart ligt.

Hoe kijk je tegen thuiswerken aan?

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen en nadelen. Een van de grootste voordelen is het wegvallen van de reistijd. Geen filestress meer, wat betekent dat ik mijn tijd efficiënter kan indelen. Zonder ruis om mij heen op kantoor, kan ik me beter concentreren op mijn taken. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan thuiswerken. Het is lastiger om even snel te overleggen met collega’s, wat soms kan leiden tot vertraging in projecten. Bovendien is er minder makkelijk sociaal contact dan wanneer ik op het kantoor of bij de klant zit. Zelf merkte ik ook dat ik vaker de was doe thuis.
Waar zou jij je verder willen ontwikkelen?

Bij Root3 zitten we in een branche waar alles snel verandert. Daarom wil ik me blijven ontwikkelen in de nieuwste MDM-functies en andere technische aspecten die jaarlijks veranderen. Zowel voor Root3 als op persoonlijk vlak wil ik mijn kennis uitbreiden in netwerktechnologie.

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Je hoeft me echt ‘s nachts niet wakker te maken.