Als Apple IT-dienstverlener zetten we in op een moderne aanpak om apparaten veilig en in overeenstemming met de regelgeving te houden. Ook houden we rekening met de eindgebruikerservaring zodat zij optimaal kunnen werken met Apple.

We hebben een dynamische aanpak voor software-updates en patch management op macOS, iOS en iPadOS. We maken gebruik van de App Store van Apple en hulpmiddelen om apps buiten de App Store up-to-date te houden. Hier is een korte introductie van hoe we dat doen:

Apple Software Updates

Het installeren van software updates van macOS, iOS en iPadOS heeft voor veel organisaties prioriteit. Hierin zoeken we de juiste balans tussen het installeren van updates en een passende gebruikerservaring. Gebruikers moeten voldoende tijd krijgen om deze (zelf) te installeren om hun productiviteit niet te verstoren, om vervolgens te informeren en de update te forceren als vangnet.

We blijven voor deze software updates zo dicht mogelijk bij het platform en zetten via Mobile Device Management (MDM) native tools in om updates in te plannen, de gebruiker te informeren en vervolgens op een geschikt tijdstip de update te forceren. We doen dit door workflows te bouwen en te integreren met een MDM-oplossing zodat we een zeer hoge mate van automatisering aanbieden aan onze klanten. Momenteel zetten we in op Declarative Device Management in macOS 14 en iOS/iPadOS 17 om de ervaring en beveiliging naar een nóg hoger niveau te tillen.

Microsoft Software Updates

We begrijpen dat veel organisaties met Microsoft werken. Daarom bieden we ook ondersteuning voor Microsoft software-updates op macOS middels de Microsoft AutoUpdate app. Hiermee zorgen we voor naadloze samenwerking en houden we je Mac up-to-date met nieuwste Microsoft-standaarden.

Microsoft AutoUpdate (MAU) is een essentiële tool voor Mac-gebruikers die Microsoft-software gebruiken, omdat het helpt om de software up-to-date te houden en tegelijkertijd de beveiliging en prestaties van je systeem te waarborgen. Het zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen in Microsoft-toepassingen zonder gedoe met handmatige updates.

Adobe Software Updates

Voor creatievelingen is Adobe-software zoals Photoshop en Illustrator essentieel. We houden je Adobe-software ook up-to-date op macOS, zodat je altijd de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen tot je beschikking hebt.

Adobe Remote Update Manager (RUM) is een hulpprogramma dat wordt aangeboden door Adobe voor systeembeheerders en IT-professionals om Adobe Creative Cloud-toepassingen, Adobe Acrobat en andere Adobe-software op afstand te kunnen bijwerken zonder dat de gebruiker handmatige acties hoeft uit te voeren.

App Patch Management

Op iedere Mac worden talloze apps geïnstalleerd en dienen periodiek bijgewerkt te worden. Vaak zijn dit apps die vanuit een MDM-oplossing worden gepusht. Maar vaak genoeg installeert de gebruiker aanvullende apps. Hoe worden deze bijgewerkt en wie is hier verantwoordelijk voor? We zagen dit als een grote uitdaging waarin vendoren er niet of deels in slaagden om op te lossen.

Sinds 2020 heeft Root3 hier de App Catalog voor in gebruik en is sinds begin 2023 beschikbaar voor alle organisaties die een oplossing zoeken voor automated patch management voor apps.

Ons doel is zo veel mogelijk apps geautomatiseerd te updaten, ongeacht of het een beheerde of onbeheerde app is. Een MDM-onafhankelijke agent zorgt voor een strak update-schema en biedt gebruikers een veilige werkplek voorzien van de nieuwste functionaliteiten binnen apps. Momenteel doen we dit voor ongeveer 1200 apps. Neem gerust een kijkje wat de App Catalog voor jouw organisatie kan bieden!

Het toepassen van software updates blijft onze focus houden met als doel de optimale balans te creëren tussen optimale gebruikerservaring en beveiliging. We verwachten dat dit onderwerp de komende jaren nog volop in beweging zal blijven waarbij we continu onze klanten blijven adviseren en ondersteunen.

Wil je meer weten of met ons in gesprek hoe je jouw omgeving kunt verbeteren? Neem contact met ons op via [email protected] of +31 85 400 30 30.