Sinds 30 juli 2023 kunnen we trots zeggen dat we tien jaar bestaan! Een decennium van passie, innovatie en betrouwbaarheid heeft ons getransformeerd tot wat het nu is, een toonaangevende speler op het gebied van IT-dienstverlening en binnen het Apple Consultant Network. In dit interview duiken we dieper in de geschiedenis, uitdagingen die we hebben overwonnen en de lessen die Martin van Diemen als CEO en Business Consultant heeft geleerd tijdens zijn reis naar succes.

In gesprek met Martin van Diemen

Wat is de oorsprong van Root3 en hoe is het in de loop der jaren gegroeid en veranderd?

Root3 is ontstaan door de kansen die wij zagen in de zakelijke markt met de Apple-platformen. De producten van Apple zijn fantastisch en de potentie in de zakelijke markt blijft vaak onderbelicht. Door deze te benutten bieden we gebruikers een fijne en beveiligde werkplek.

Wat zijn enkele belangrijke lessen die Root3 heeft geleerd?

Als techneut kreeg ik te maken met tal van nieuwe uitdagingen. Opeens zat ik aan de andere kant. Die omslag heeft enige jaren nodig gehad om die goed eigen te maken en te doen waar je goed in bent en waar je niet goed in bent, uitbesteden.

Ben je tevreden over de keuzes die je hebt gemaakt?

Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Ja, ik ben heel kritisch. Maar terugkijkend over de afgelopen tien jaar ben ik supertrots op waar Root3 nu staat, met het team dat Root3 maakt en de natuurlijk onze klanten.

Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen waarmee Root3 in de loop der jaren te maken heeft gehad?

Het vinden van nieuwe collega’s met diepgaande kennis van het Apple-platform met alles daaromheen is schaars. Wij selecteren daarom ook nieuwe collega’s die wij kunnen opleiden tot dat niveau. Wij gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

Wat zijn belangrijke mijlpalen geweest voor Root3?

Na de start van Root3 hebben we tal van mijlpalen behaald. Denk aan partnerships, het onderdeel zijn van het Apple Consultants Network en daar de best beoordeeld in zijn. Het aannemen van ons eerste personeelslid, onze ISO-certificeringen en dan nu ons tienjarig bestaan! Zie hier een opsomming van enkele mijlpalen.

 • 2013 Start Root3
 • 2013 Onderdeel geworden van de Apple Consultants Network
 • 2015 Eerste medewerker aangenomen
 • 2016 Verhuizing naar Tappersweg in Haarlem
 • 2018 Vijf medewerkers in dienst
 • 2019 Root3 is ISO 9001 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd
 • 2020 Introductie Support App
 • 2021 Tien medewerkers in dienst
 • 2021 Verhuizing naar Suikersilo in Halfweg
 • 2022 Nieuw huisstijl en website
 • 2022 FD Gazellen Award
 • 2023 Introductie App Catalog
 • 2023 Root3 bestaat nu tien jaar!

Wat zijn de kernwaarden die Root3 heeft gevormd tot wat het nu is?

Gepassioneerd, innovatief en betrouwbaar. Dat zijn onze kernwaarden. Die passie voor Apple delen we met elkaar.

Hoe heeft Root3 innovatie omarmd en zich aangepast aan nieuwe technologieën en trends in de branche?

Door de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden, te ervaren en toe te passen weten wij wat goed werkt in de markt. We kijken naar de mogelijkheden van de Apple-platformen en zoeken vanuit daar naar de beste oplossingen en integraties. Ook blijven wij onszelf trainen in de producten en diensten die wij leveren.

Wat zijn de toekomstplannen en doelstellingen voor Root3?

Root3 zal zich blijven focussen op de Apple-platformen. We zijn een volwaardige IT-dienstverlener. Werk je met Apple? Dan kun je bij Root3 terecht voor ondersteuning, advies, beheer voor je gehele IT-omgeving. Wist je dat we ook meerdere MDM-oplossingen zoals Jamf, Microsoft Intune en Kandji ondersteunen?

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

De work-lifebalance is heel belangrijk binnen Root3. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met Root3. Maar naast het werk kan ik genieten van de rust, het rijden op de motor, surfen op de golven, een rondje hardlopen, roeien of heerlijk op het terras zitten in Haarlem.

Wat inspireert jou?

Om vandaag beter te worden dan ik gisteren was, om nooit op te houden met leren over mijn ware passie.

Hoe kijk je naar Microsoft / Windows?

Het is fantastisch om te zien hoe Microsoft en Apple samenwerken. Microsoft Office op de Mac/iPhone/iPad heeft door de jaren heen een ware revolutie ondergaan. Apple werkt mede daardoor uitstekend in een Microsoft-omgeving. Daarnaast biedt Apple een tal van integraties aan met Microsoft welke het bedrijfsleven ten goede komt. Wij zijn daar om die mogelijkheden toe te passen.

Wat is jouw tip aan anderen?

Blijf realistisch en accepteer dat tegenslagen onderdeel zijn van de reis naar success. Leer ervan, pas je aan en blijf volhouden.

We willen alle klanten en partners bedanken voor hun vertrouwen en steun de afgelopen tien jaar!