Content Caching versnelt het downloaden van software die door Apple wordt gedistribueerd. Ook is Content Caching in staat om gegevens die in iCloud worden bewaard op een veilige manier op te slaan. Dit gebeurt door content te bewaren wat al op lokale Mac-computers, iOS-apparaten en Apple TV-apparaten is gedownload.

De content wordt bewaard in de Content Caching map op een Mac. De map is voor andere apparaten beschikbaar, zodat deze de content niet via het internet hoeven op te halen. Onderstaande content wordt onder andere ondersteund:

  • macOS en macOS-updates;
  • iOS-updates;
  • Apple TV-updates;
  • macOS-apps, iOS-apps en Apple TV-apps en app-updates uit de App Store;
  • Caching van iCloud-gegevens (foto’s en documenten);

Het toepassen van Content Caching in uw netwerk zorgt ervoor dat er veel bandbreedte bespaard wordt wanneer er nieuwe apps of updates beschikbaar zijn. Content Caching is aanwezig in macOS 10.13 en hoger. Ons advies: kies een Mac-mini met voldoende opslag welke u via ethernet aansluit en plaats deze in uw serverruimte.

Microsoft Office 365
Onlangs heeft Microsoft Microsoft Office 365 beschikbaar gesteld in de Mac App Store.

Content Caching zorgt ervoor dat uw internetverbinding niet belast wordt wanneer meerdere Mac-computers voorzien worden van deze apps of app-updates. De gehele Office 365 bundel is ruim 4 GB groot. Wanneer u dus meerdere Mac-computers heeft, kan dit een behoorlijke belasting zijn op uw internetverbinding. Ook wanneer er een update uitkomt.

Mobile Device Management
Het instellen van Content Caching is eenvoudig als u gebruik maakt van een Mobile Device Management oplossing. Middels een Configuration Profile kunt u instellingen meegeven welke u niet terug ziet in de grafische weergave van Content Caching. Deze instellingen heeft u nodig wanneer uw netwerk beschikt over bijvoorbeeld meerdere publieke IP-adressen of VLANs.

Meer weten?
Wenst u consult bij het optimaal inzetten van Content Caching? Neem contact met ons op! U kunt een e-mail sturen naar [email protected] of bellen met +31 85 400 30 30.